Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@01:56:09 GMT

۱۶ بیمار پروانه‌ای در کرمانشاه شناسایی شده است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۹۸۹۴

۱۶ بیمار پروانه‌ای در کرمانشاه شناسایی شده است

 بهنام روندی مسؤول بیماری‌های خاص و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه ضمن یادآوری هیجدهم اردیبهشت‌ماه روز جهانی  بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در تعریف این بیماری‌ها، اظهار کرد: بیماری‌هایی که هم جنبه ژنتیکی و هم مادری و هم اکتسابی در آن دخیل است و به لحاظ درمانی، معمولا درمان قطعی ندارند و همچنین به لحاظ دارویی حتما نیازمند یارانه و کمک‌های در واقع دولتی هستند را در دسته بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  تعریف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیماری‌های هموفیلی، تالاسمی و دیالیز و ام‌اس را به عنوان چهار گروه اصلی بیماری‌های خاص ذکر کرد و افزود: طی چند سال اخیر چند بیماری دیگر از سوی وزارت بهداشت با توجه به شرایط بیماری به عنوان بیماری‌های صعب‌العلاج (بیماری بال پروانه‌ای، بیماری اوتیسم و...) تحت حمایت قرار گرفته است.

مسؤول بیماری‌های خاص و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص آمار این گروه از بیماران در استان، گفت: برآورد دقیق و درستی از این بیماران دراستان نیست، چرا که برخی از آن‌ها تمایلی به بیان بیماری خود و تشکیل پرونده در معاونت درمان ندارند با این وجود یک سری از آمارها با توجه به ماهیت بیماری و لزوم مراجعه به دانشگاه جهت ثبت در سامانه‌های وزارتی، مشخص و دقیق است.

وی سهم بیماران هموفیلی از جمعیت بیماران خاص استان را ۲۳۰ نفر اعلام کرد و گفت: تالاسمی هم ۳۱۰ نفر را در استان درگیر خود کرده و بیماران دیالیزی ۶۶۰ نفر و بیماران ام‌اس هم بیش از ۲ هزار نفر در سامانه‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ثبت شده‌اند.

روندی در مجموع تعداد بیماران خاص و صعب‌العلاج استان که تحت پوشش دانشگاه هستند را ۳ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: این آمار جدا از بیماران پیوندی و سرطانی هستند و تعدادی هم زیاد نیستند به عنوان مثال تعداد بیماران بال پروانه‌ای در استان ۱۶ نفر است.

وی در توضیح خدمات ارائه شده از سوی دانشگاه به بیماران خاص و صعب‌العلاج استان، تصریح کرد: داروهایی که برای این دسته از بیماران به صورت سرپایی از سوی پزشکان نسخه می‌شود در دو داروخانه امام خمینی (ره) و حضرت ولی‌عصر(عج) شهر کرمانشاه قابل دسترس است، علاوه بر خدمات سرپایی دارویی اگر نیاز به بستری پیدا کنند در تمامی بیمارستان‌های استان شامل بستری بیماران خاص است.

روندی تصریح کرد: در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از سال ۹۸ یک مرکزی به نام مرکز جامع بیماران خاص راه‌اندازی شده که  جزء مراکز پیشرفته در سطح کشور محسوب می‌شود و در حال حاضر خدماتی تخصصی را به صورت ویژه به بیماران هموفیلی، تالاسمی، ام‌اس و سایر بیماری‌های ارائه می‌دهد.

وی در ادامه اشاره‌ای به بحث تحریم‌های ظالمانه و تأثیر آن بر داروهای این بیماران داشت و گفت: با توجه به ماهیت این نوع بیماری‌ها تعدادی از اقلام دارویی مصرفی آن‌ها به تبع وارداتی است و در شرایط تحرم مشکلاتی قطعا در زمینه تأمین این داروها وجود دارد.

روندی یادآور شد: در سال گذشته در تأمین چند قلم دارو به صورت مقطعی مشکلاتی داشتیم، ولی در حال حاضر تقریبا تمام داروهای بیماران خاص در دسترس است.

وی خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه با توجه مرکزیتی که در غرب کشور دارد بسیاری از مراجعان به مراکز درمانی از استان‌های همجوار است، بنابراین بیماران خاص دیگر استان‌ها همچون بیماران بال پروانه‌ای هم از نظر ویزیت متخصصین و تأمین دارو پوشش می‌دهیم.

این مسؤول در توضیح دیگر خدمات دانشگاه برای این بیماران، اضافه کرد: با توجه به عوارضی که برخی داروها برای بیماران ایجاد می‌کنند، فرد بیمار علاوه بر مصرف داروها نیازمند برخی خدمات همچون کاردرمانی، گفتاردرمانی، توانبخشی و فیزیوتراپی است که این خدمات هم در مراکز دولتی به بیماران ارائه می‌شود و هر ساله هم از سوی وزارت بهداشت یک بسته درمانی برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۹۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟