Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@23:27:33 GMT

پوست مصنوعی ساخت دانشگاه آزاد به کمک پروانه‌ای‌ها می‌آید

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۶۱۴۷

پوست مصنوعی ساخت دانشگاه آزاد به کمک پروانه‌ای‌ها می‌آید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، علیرضا رفعتی عضو هیأت علمی و فناور برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان که در حوزه تخصصی داروسازی فعالیت علمی دارد، موفق به تولید محصول IDM یا همان پوست مصنوعی شده است. 

وی درباره محصول IDM یا پوست مصنوعی، گفت: در حال حاضر متأسفانه بیشتر پوست‌های اضافی در عمل‌های جراحی توسط تیم جراحی در اتاق‌های عمل دور ریخته می‌شود یا از سلول‌های بنیادی آن به صورت مناسب بهره برداری نمی‌شود؛ اما ما توانستیم از این پوست‌های بدون مصرف، استفاده کرده و پوستی شبه مصنوعی را تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیأت علمی و فناور برتر دانشگاه آزاد اسلامی درباره فواید تولید محصول پوست مصنوعی افزود: بیماران دیابتی یا پروانه‌ای EB یا افرادی که به سوختگی با درجات مختلف مبتلا هستند، به صورت مستمر به پوست تازه نیاز دارند. در گذشته پزشکان برای درمان آنها از پوست پای بیماران برداشت می کردند که این موضوع باعث ایجاد عفونت و ضعف دستگاه ایمنی در آنها می‌شد، اما با اختراع و تولید پوست مصنوعی نیاز به برداشتن پوست از پای بیماران نیست.

وی اظهار داشت: پوست مصنوعی برای مصارف پزشکی از خارج کشور وارد می‌شد که نه تنها باعث خروج ارز می شد، بلکه به دلیل تحریم‌ها، بیماران با مشکلات بسیاری مواجه می‌شدند.

این مخترع پوست مصنوعی گفت: تهیه هر یک سانتیمتر در یک سانتیمتر پوست مصنوعی در حدود ۵۶۰ هزار تومان برای بیماران هزینه داشت که به نسبت مصرف زیاد در فواصل زمانی کوتاه مدت هزینه گزافی است و بسیاری از بیماران امکان پرداخت این مبلغ در ندارند.

رفعتی خاطرنشان کرد: وجه تفاوت این محصول با سایر محصولات مشابه خارجی، در ماده ضدمیکروبی یا آنتی میکروبیال (antimicrobial) آن است که در نمونه های خارجی وجود ندارد.

این پژوهشگر حوزه پزشکی درباره ارزآوری تولید محصول پوست ایرانی نیز گفت: بانداژهای نوین یا پوست‌های مصنوعی برای پانسمان بیماران پروانه ای یا دیابتی از خارج کشور وارد می شد، اما اکنون با ثبت اختراع این محصول که آنتی میکروبیال نیز هست و مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته، به میزان قابل توجهی در هزینه ها صرفه جویی شده است.

رفعتی با تأکید بر اینکه می‌توان با صادرات این محصول به سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه به درآمد ارزی دست یافت، خاطرنشان کرد: در کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس مصرف این نوع پوست مصنوعی به علت وجود بیماری های خودایمنی بسیار بالا است؛ بنابراین با توجه به اینکه این کشورها توانایی تولید این پوست را ندارند، بهترین فرصت برای به دست آوردن بازارهای پزشکی این کشورها است.

این مخترع پوست مصنوعی درباره چالش‌های موجود برای فعالیت های پژوهشی در حوزه پزشکی گفت: با توجه به هزینه‌های گران قیمت آزمایش‌های پزشکی به روسای دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد می‌کنم در گام دوم دانشگاه بیشتر در این حوزه سرمایه گذاری و از محققان حمایت کنند.

وی با اشاره به اینکه برای تولید پوست مصنوعی اتاق تمیز نیاز است، اظهار داشت: هزینه اجاره و تهیه این اتاق‌ها بسیار گران است و پیشنهاد می‌کنیم دانشگاه آزاد اسلامی برای تهیه این زیرساخت همکاری لازم را داشته باشد.

این پژوهشگر به برگزاری رویداد ملی گام دوم (عصر امید) دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: این رویداد که موجب همکاری علمی استادان و دانشجویان این دانشگاه می شود، بستر مناسبی برای معرفی این محصولات به صنعت است که می تواند موجب عرضه آن ها در بازار کار شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گام دوم رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی پوست مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۶۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی برنامه، مستند بلند «نائب الامام» که تولید آن بیش از ۵ سال طول کشیده است به زندگی و فعالیت های عالم بزرگ شیعه سید نورالدین حسینی الهاشمی شیرازی پرداخته است. این مستند در قسمت جدید «کافه مستند» پخش می شود و در رابطه با آن گفت‌وگو خواهد شد.

او زعیم شیعیان شیراز و از برجسته ترین علمای فعال در مشروطیت بوده که فعالیت های او در سال‌های قبل و حتی پس از انقلاب، مسکوت مانده است، سیدنورالدین حسینی الهاشمی شیرازی یکی از شخصیت‌های برجسته است که نقش مهمی در تحولات سیاسی و مذهبی در سده اخیر داشته است.

«نائب الامام» محصول مشترک سازمان هنری رسانه ای اوج و مرکز هنر انقلاب اسلامی است که توسط مرحوم محمد جعفری تهیه شده است. این اثر علاوه بر مصاحبه و اسناد آرشیوی در تصویرسازی ها از انیمیشن نیز بهره گرفته است. همچنین به گفته کارگردان برای این اثر چند هزار سند تاریخی مطالعه شده است.

در بخش نقد هنری برنامه، داود مرادیان و مهدی انصاری میزبان محمدعلی یزدانی کارگردان اثر هستند و درباره نکات فنی و محتوای این مستند و همچنین اهمیت ساخت چنین آثاری به بحث و گفت‌وگو می پردازند.

«کافه مستند» هر هفته روزهای جمعه ساعت ۲۱ از شبکه افق سیما پخش می شود. این برنامه محصول گروه مستند شبکه افق است که تهیه کنندگی آن را محمدعلی محمددوست به عهده دارد.

کد خبر 6095674 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • بهروز افخمی و خاطرات یک بازپرس دادگستری
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • رویداد علمی «خشتانه» چه هدفی دارد؟/از ساخت عناصر معماری در قالب کوچک تا ورکشاپ‌های تخصصی
  • ساخت وسایل لوکس از پوست هزاران تمساح در کارخانه‌ (فیلم)
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است